Може би повечето играчи знаят как се използват правилно оръжията които ще спомена в този урок,това е за тези които не знаят.

AK-47

Това е едно от най-исползваните оръжия в играта което има голям откат и прави много демич,не е за начинаещи играчи,с него се борави по следния начин.
Ако сте на голямо разстояние от противника в никакъв случай не задържайте стрелбата защото отката ще изпрати куршумите в страни от противника,тайната е да се пускат по 2/3 куршума и да има интервал от поне 1 секунда между стрелбата за да може отката да се успокои,така стреляте точно от разстояние а ако сте напреднали в играта с това оръжие можете да помпите ляв бутон на мишката по този начин пак стреляте точно но за тази техника е нужен опит и заучено помпене на левия бутон.
Ако пък сте на близко разстояние от противника е най-удачно да задържите стрелбата но да се целите в торса или краката на противника,по този начин отката изпраща куршумите където трябва за да убиете играча срещу вас.

М4К1

Оръжието  е много често исползвано  което също прави много демич и се препоръчва за начинаещи играчи,няма толкова силен откат като и можете да задържате с него от близо и разстояние,без заглушител стреля с повече демич а със заглушител противника е заблуден от стрелбата защото не знае от къде му идва,това е оръжие с което начинаещ играч може да се учи.

FAMAS

Тази патронохвъргачка слага много демич,отката му е лесен за овладяване и има опция да пуска по 3 куршума на веднъж чрез която се удрят зверски глави,може да се задържа с това оръжие може и да се пускат по 2/3 куршума като е в auto fire позиция,бих казал едно уникално оръжие,може би най-сполучливото в цялата игра.

AWP

Този снайпер няма как да го пропуснем,с неодържима сила куршума излита от дългото дуло на това оръжие,изключително точна стрелба със оптика и без...но за попадение без оптика трябва много опит и игра със снайпера,начина на игра с това оръжие е засада или момента на изненадата,скривате се някъде и чакате някой да се покаже а ако сте по-напреднало ниво с него можете и да се разхождате и да биете на ред.

Deagle

Това желязо  е изключително мощно и точно но има само 7 патрона,не е нужно да стреляте на поразия с него,прицелете се и тогава стреляйте,както казах мощен пистолет с малко патрони,по-печелившата тактика е да пестите патрони и да стреляте бавно но точно и да се движите ляво/дясно когато стреляте за да не могат да ви олучат независимо от какво разстояние и да имате време да се прицелите и стреляте.

Надявам се да съм бил полезен :)